VM gardasøen

H-båds VM Gardasøen / Malcesine 18/7 – 24/7 2015

 

H-båds DM i Vejle er veloverstået (på nær resultatmæssigt) og vi kunne fokusere på 2015 anden store event – nemlig VM på Gardasøen

Det var en større karavane der skulle afsted til Garda fra Vejle Fjord – 3 både fra Vejle (Århus) og 2 fra Brejning. De 2 Brejninge både og DEN-603 Garuda samt os, skulle bo samme sted nemlig Riva Del Garda - Back Country. I alt deltog der 15 danske både af i alt 70 deltagende både, så der var god dansk tilstedeværelse på Garda søen.

 

Besætningen på DEN-569 startede med 1 uge i Riva inden VM til at lade op. Vi tog afsted weekenden efter DM. Brejninge bådende var også taget afsted, da de ville deltage i opvarmningssejladsen ”Alpenpokal”. Vi gik efter mellem løsningen at deltage i noget af ”Alpenpokal”, men rod i tilmeldinger og almindelig feriesløvsind gjorde at det IKKE blev til noget for vores vedkommende.

 

Vi havde en god 1 uge, og fulgte spændt med i ”Alpenpokal” fra de gæve Brejninge sejlere, som dagligt aflagde beretning.

 

DEN-603 Garuda med besætning dukkede op weekenden efter, og vi fik kigget til båden, rigget til og fandt en god plads i havnen. Der gik rygter om meget uroligt vand på en ny flydebro de havde etableret modsat havnen, så vi var god tilfredse med plads i havnen.

 

Gardasøen - sejlads

Lige lidt info om Gardasøen under ”normale” sejlads forhold.

Vi skulle sejle i den norlige ende af søen.

Helt oppe i nordenden af søen Riva del Garda / Torbole huserer surfere og jolle sejlere.

Os kølbådssejlere var henvist 10 km syd på søen til byen Malcesine / marinaen i Navene

Om formiddagen er der nogle dage let luft og andre dage ret god kraftig vind fra nord. Den vind dør ud omkring middag og alm opvarmning af bjergene mod nord starter noget termisk vind som suges op gennem søen, således at der fra kl 13:00 og frem til kl 20:00 – 21:00 regnes med mlm til kraftig vind fra syd – rimelig stabil i retning, men selvfølgelig med de drejninger en forholdsvis smal sø alligevel giver.

Under ”Alpepokal” sejladserne blæste der stabile 9-12 ms alle dage, mens vi oplevede lidt mindre vind dalene i løbet af stævnet.

 

Mandag – 1 dag

Så skulle vi i gang. Pga. af søens normale vindforhold, skulle vi alle dage først starte kl. 13:00. SUPER fedt - vi kunne sove længe.

Første start var præget af let vind og flere tyvstarter. Vi vurderede at der under de første forsøg var mest vind ude på højre fløjen. Da starten gik i 3 forsøg søgte vi mod højre, men trykket var aftagende.

Vi kunne så se at bagbord siden rykkede vildt, med alle mand ude i stropperne  !!

Hurtigt rundt og afsted mod bagbord. Der var nu et stort vakuum hul midt på søen og vi lå næsten stille og kunne blot se til mens ½ delen af VM feltet sejlede ovre på bagbord fløj  !!!

Vi kunne trøste os med at der stadig lå mange til styrbord, men damm det tog tid før vi mærkede de første spæde vindpust fra bagbord siden.

Alle Vejle både på nær os var sejlet på bagbord fløj  !!!

Vi spændte flitsbuen og gav os 100 % for at få en placering midt i feltet. Det hjalp os en del at der blev hældt 10-15 både ud på BFD (disk for sort flag), så vi endte med en 24 plads !! ikke lige som vi havde håbet.

 

2 sejlads gik meget bedre – vi strammede op i starten og kom langt bedre afsted. Vinden havde stabiliseret sig og ingen både blev fanget af vindstille. En god sejlads ender med en 7 plads.

Vi fortsatte stilen i 3 sejlads, om end vi var rigtig godt med i starten – lige på grænsen til lidt for godt.

Vi ligger helt i top banen rundt og går i mål som 2 – fedt.

Senere på aftenen finder vi ud af at vinderne af sejladsen Henrik Edman er taget for tyvstart og vi vinder 3 sejlads !! FEDT – bedst af 70 både. En super god første dag og vi ligger som jeg lige husker det samlet nr. 5 !!

 

Tirsdag – 2 dag

Starter super med en 3 plads, Når vi kommer ud i fri luft, har vi rigtig god bådfart. Vores starter betyder rigtige meget, så vi kan sejle vores egen sejllads. Vi ryger lidt ned med en 17 og en 12 plads ud af de 70 både, i de efter følgende sejladser, men ender alligevel dagen på en 3 plads  :-)

 

Onsdag – 3 dag

Vi starter dagen godt op med en super start Heeeeeelt fremme  - hmm – og ender helt fremme på en 6 plads, foran Colberg som ligger 2 og 3 pladser efter tyskeren Dirk Stadler som ligger 4.

Da vi går i mål ser det godt ud, indtil vi skuer dommerbåden og vores nummer står på en BFD liste sammen med 10-15 andre numre. Collberg og en stor del af topbådende stod heldigvis også på listen, men ikke Claus Høj  J og tyskeren Dirk Stadler  !!!  Damm  hvad nu ??

 

Vi blev enige om at BFD måtte stå for ”Bare Fortsæt Do  !! ”

 

Vi måtte gøre vores bedste i dagens sidste sejlads.

Vi kommer fint af sted og laver en fornuftig sejlads, dog igen 2 -3 pladser efter tyskeren Dirk S.  hmmm

Edman er kommet godt med i stævnet og vinder en del sejladser, ligesom Anders Bertelsen fra Århus laver nogle super sejladser. Godt Edman var taget for tyvstart i 3 sejlads som vi så vandt, ellers havde han været helt fremme.

 

Tilbage i havn uden at vi har styr på hvad dagens BFD betyder for det samlede resultat. Op på Race Office og læse resultater. Vi ligger stadig på en 3 PLADS  !!!    

Feeedt

Tyskeren Dirk Stadler og Colberg havde byttet placering, mens vi stadig beholdt vores 3 plads.

 

Torsdag – 4 dag

Sidste dagen – der var planlagt 2 sejladser. Vi skulle lave 2 gode sejladser for at holde de 2 svenskere der puster os i nakken fra fadet og samtidigt håbe at tyskeren Dirk S. laver noget skidt. 2 pladsen var teoretisk stadig mulig, men risikoen for en 5 plads var overhængende.

 

Nå - der sættes udsættelse da vinden er ”mærkelig” og det trækker op til regn over Malcesine – hmm vi afventer og tiden går mega langsomt. Det står snart klart at der kun bliver sejlet 1 sejlads, så Claus Høj er sikker vinder og VERDENSMESTER igen for 5 gang i træk

FLOT og stort TILLYKKE fra DEN-569

 

2 timer er dæleme længe at gå og vente. Vi finder lidt ro til madpakke og overvejer også evt. kaos når 70 både skal på land samtidigt.

Slutteligt er tiden gået og vinden ”nåede” ikke at stabilisere sig så der kunne sejles.

Vi ender som dagen sluttede onsdag på 3 PLADSEN  !!!

 

Yeeeess  -   Bronze til DEN-569

Feeeeeeddt 

 

Der var basis for at aftenens Price Giving diner på Speck Stube skulle fejres.

 

Vi fik båden på land, nåede også lige et bronze bad i havnen midt i kran hejs  J men vi kom op og fik båden rigget af og gjort klar til hjemtur.

Aftenen var hyggelig, våd og festlig 

 

Fredag almindelig hygge på hotellet, og lørdag gik det hjemover i flere grupper, med bådende først afsted kl 05:00 lørdag morgen tidligt.

 

Et fedt VM på Gardasøen og en sommerferie var slut og det gik hjemover

 

Det tog dog nogle dage før armene faldt ned igen  J

 

Vores arbejde med rig og sejl er ved at bære frugt. Vi har nu arbejdet i 4 år med at komme her til. Vi har haft en god dialog med Elvstrøm om de ændringer som vi har ønsket og de har været meget hjælpsomme med at lave små til rettelser. Vore rig trim er der brugt rigtig meget tid på og vi føre logbog efter hver tur på vandet, så vi skaber vores egen database med måltal og resultater. 

 

Elvstrøm Sejl rocks J

 

Vi har skabt en god stemning på båden, så når vi møder modstand eks ved en uheldig start har vi evnen til at sejle os op igen.

 

Der er stadig ting som vi skal teste og arbejde med, men dejligt når man får gode resultater på vejen.

 

Team DEN-569

Morten, Henrik og Claus

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

24.09 | 13:33
Sejl til SALG har modtaget 2
08.12 | 15:35
Home har modtaget 20
08.12 | 15:34
H-båden har modtaget 3
08.12 | 15:30
Team DEN-569 har modtaget 3
Du kan lide denne side