Referater 2014

Sparcup Amtoft 2014

 

Sæsonens første VM udtagelse skulle sejles i Amtoft i weekenden 10. – 11. maj 2014.

På trods af store udfordringer med andre aftaler og afbud fra Morten, lykkedes  det takket være Henrik og Anders at få båden klar i Amtoft fredag aften.

Skipper kunne så ankomme standsmæssigt lørdag morgen – damm man var tidligt oppe, men en flot tur fra Vejle til Amtoft med skyfrit, vindstille og en flot solopgang.

 

Lørdag

Vi fik sejlet kun 3 sejladser lørdag, godt hjulpet på vej af et hav af tyvstarter og sorte  flag. Da alle favoritterne sejlede i havn med en DSQ eller OCS lørdag overnattede vi på en 3 plads, med Hans Ebler fra vejle på 4 pladsen og John Paulsen fra Vejle på 5 pladsen.

En god Vejle dag på vandet.

Skippers travle weekend fortsatte efter afrigning, hvor der var kaldt til fest i Silkeborg, mens besætningen hyggede i Amtoft.

 

Søndag

Der var ikke meget vind at gøre med, og det lykkedes desværre kun at få en sejlads gennemført. Det var en sejlads hvor vi kom fint fra start, men ikke var specielt heldige (læs dygtige) med at finde rundt og vi satte ca. 4-6 pladser over styr og ender på 9 plads.

Det blev startet endnu en sejlads, som vi læser 100% rigtigt. Vi får en kanon skud start ved dommerbåden og forventer en kraftig højre drejer. Vi kan se en stor del af konkurrenterne har tænkt anderledes end os  !!!!  men ikke Claus Høj. Vi slår mod højre og har allerede tabt lidt til de 2-3 både der slog lige efter linien. Vinden drejer nu (som forventet) mod højre og vi kan holde topmærket og får også slæk på. En super følelse at ligge ovenpå hele feltet med slæk på og vide de får en træls tur tilbage ind over banen i en mega skralder. Vinden øger rimeligt og vi kan knap holde gaten op på skæring med spileren. Vi er 4 både der har sat hele feltet FEDT  J.

Dommeren må have talt mobilt med flere af de knap så dygtige sejlere ude fra BB side af banen. De var så i fællesskab kommet frem til at det var uretfærdigt  !!!! at vi havde luret en vinddrejning. Hmmm jeg tænker straks tilbage på lørdag aften og vore normale stævne procedurer med at smørre hele dommerstaben. Der var åbenbart gået lige lovligt meget hygge i den lørdag aften, for INGEN fra 569 havde været forbi med den ”vanlige” dommersmørrelse, mes skipper tog sig af en seriøs og hård 50 års fødselsdag i Silkeborg  hmmmm. Afblæst  !!!  æv æv

Vi prøver en sidste gang, men den bliver også skudt af. Dvs der er en smule tvivl om hvad der er signaleret, så nogle fortsætter med at sejle kapsejlads, andre slækker ud og afventer, mens hele den luv ende af feltet (omkring dommerbåden) sætter kurs direkte mod havn og maste kran.  Arrrgghhhhh havde vi nu misset alle chancer for et hurtigt lift.

På vej ind diskuteres det endelige resultat og hvorvidt der var fratræk eller ej. Først var holdning at der ikke var fratræk og DEN-569 havde vundet !!!    hmmmm det var der så – endnu et resultat af fejlslagen lørdag aften.

Det skulle senere vise sig at den var god nok. Uden fratræk havde DEN-569 stået øverst.  🤪

  

Vejle klarer sig dog hæderligt

Hans E. ender på 3 pladsen

DEN-569 ender på 5 pladsen

John Paulsen ender på 10 pladsen

 

En stor tak for et fantastisk stævne til Amtoft. Hyggelige omgivelser, hyggelig havn lige ud til kapsejlads farvand. Tak til Henrik Munch for gratis indkvartering. Et kanon stævne arrangeret af Amtoft sejlklub beliggende i en by med 200 indbyggere  !!!   GODT GÅET

Vi glæder os til at komme igen næste år.

 

DEN-569

Morten, Henrik og Claus 

Referat af Palle Koch


Resultater
Billeder

Billeder officielle

Indslag TV Nord

 

H-Bådsklubben
Helly Hansen

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

24.09 | 13:33
Sejl til SALG har modtaget 2
08.12 | 15:35
Home har modtaget 20
08.12 | 15:34
H-båden har modtaget 3
08.12 | 15:30
Team DEN-569 har modtaget 3
Du kan lide denne side