Referater

Silkeborg 2011

 

Pantenius Silkeborg 21 – 22 Maj 2011

Så blev det tid til årets første stævne Pantenius Cup i Silkeborg, der løb af stablen den 21-22 maj. Det var første gang vi gæstede søerne, så det var spændende hvad der ventede os. Der var 23 tilmeldte både, heraf 3 fra Vejle. Det tegnede til en perfekt weekend i godt selskab.

Vejret artede sig fra den pæne side med høj sol og vind.  Vi ankom fredag, og fik team camperen kørt i stilling med udsigt over havnen, og med en anden camper fra Vejle som nabo.

Lørdag morgen skulle vi sejle transport fra Silkeborg Sejlklubs havn og ud til banen i Julsø.

En super flot og hyggelig tur der tog lidt over 1 time. Det var dog lidt underligt at sejle på noget der til tider mindede mere om Grejs å end et stedder kunne sejles kapsejlads. Heldigvis var der mere plads ude på søen, så det lovede godt.

Vinden kom fra sø, så banen var lagt i bunden af Julsø (mellem himmelbjerget og Laven), Vinden lå  på 5 ms til 8 ms, med pust op til 12, og mindre ”næsten stabile” vindspring på 30-90 grader. Alt sammen lige efter bogen så den lå jo lige til højrebenet.

Efter en noget nervøs start fandt vi rytmen og rundende topmærket første gang på en 4 plads. Vi holdt vores 4 plads på lænseren, og fortsatte den gode rytme fra første opkryds. Vi sejlede os op på 2 pladsen og ender sejladsen på en 1 plads !!!  jo jo  så var vi ligesom i gang.  Med frygten for kollaps hængede i baghovedet gik vi i krig med 2 sejlads. Vi kommer dog bedre med fra start og hænger fast. Endnu en super sejlads og en 3 plads i bagagen. Vi må jo så konstatere at vi så tidligt på sæsonen kun er trænet til at holde 2 sejladser (måske vi skal forsøge med flere sejladser hver torsdag), da vi efterfølgende inkasserer en 12 og en 10 plads. Vi ender dog  førstedagen på en samlet 4 plads overalt.  Super godt, det var vi meget tilfreds med.

Vi ”parkerede” bådende ved en lokal bro ude i Julsø og fik koordineret tilbagetransport. Der var arr. freibeer og Jazz i Silkeborg Sejlklub. Lige noget der passede – helt kanon – super freibeer.

Senere diskede Silkeborg op med et lækkert festmåltid og hygge i klubben.

På anden dagen skulle de gode takter fra lørdagens første sejladser findes frem. Og der skulle kun sejles 2 sejladser – lige noget for os.

Ved dagens første start kom vi godt fra sted. Et godt spor med fri vind, og masser af plads. Desværre (dammm og en flok mindre pæne ord senere)  var det en tyvstart.

Vi lagde an til en ny super start. Vi finder det perfekte sted på linien og lusker os i position. Ud af det blå dukker der pludselig en verdensmester og vores Helly Hansen team båd fra Århus, op til luv og læ. Lad os bare sige, at det slap vi mindre heldigt ud af. Vi fik dog set en masse både bagfra, sådan ca. en 22 stykker. Vi laver et hurtigt taktik møde og enedes rimelig hurtigt om at vælge plan B ”RED hvad reddes kan”.  Vi prøver lidt hist og pist og rammer topmærket på en 6 plads  !! Jeg rusker lidt i Morten og  jo jo den var sku god nok. Nu gælder det bare om få den reddet i hus, hvilket lykkedes.

I den sidste sejlads kom vi fint fra start. Vores slag passede god til vindspringende, og vi fik sejlet os op på en 2 plads, Med Hans Ebler fra Vejle på en 1 plads. Det var super. Nu var der gode udsigter til at vi kunne bevare vores placering overalt.

Efter 1 time sejlads på Gudenåen nåede vi tilbage til silkeborg.

Det blev til en 4 plads overalt.

Hans Ebler og "Jelling Musikfestival"  bliver 8 og sidste Vejle båd ”I2I” ender på en samlet 17 plads.

Helt klart ikke sidste gang vi gæster Silkeborg
Stort tillykke til Bertelsen & Co i båden "Andersine".

DEN 569 

Vore billeder  
Resultater             
Silkeborg Sejlklub             
Bådmagasinet         
MinBaad 
Den Jyske Sparekasse
Helly Hansen          


Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

24.09 | 13:33
Sejl til SALG har modtaget 2
08.12 | 15:35
Home har modtaget 20
08.12 | 15:34
H-båden har modtaget 3
08.12 | 15:30
Team DEN-569 har modtaget 3
Du kan lide denne side